Inspireer, verbaas en informeer klanten met digital signage oplossingen op kantoor. Zorg voor een onvergetelijke ervaring, zodat klanten niet meer om je heen kunnen. Een verbeterde klantbeleving heeft namelijk vele voordelen. Graag geven we je  5 tips om klantbeleving te verbeteren dankzij digital signage toe te passen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op, wij denken graag mee.

Een verbeterde klantbeleving

Klanttevredenheid, loyaliteit, positieve mond-tot-mond reclame, concurrentievoordeel en uiteindelijk bedrijfsgroei. Klinkt allemaal als muziek in de oren als je het ons vraagt. Dat is waarom klantbeleving zo belangrijk is en waarom digital signage oplossingen het waard zijn om in te investeren.

5 tips om klantbeleving te verbeteren dankzij digital signage

1.    Gebruik welkomstberichten voor een warm welkom

Heet je klanten welkom, laat ze weten dat je blij bent dat ze er zijn! Met digital signage oplossingen kun je waarde creëren, wat een positieve indruk achterlaat. Of er nu de hele dag klanten langskomen op kantoor en je een algemene boodschap plaatst of je een persoonlijk welkomstbericht toont met de naam van de klant erop. Het geeft klanten het gevoel dat je blij bent dat ze er zijn en ze met aandacht worden verwelkomd.

2.    Zorg dat je persoonlijk betrokken raakt met klanten

Om persoonlijk betrokken te raken met klanten kun je bijvoorbeeld gebruik maken van dynamische inhoud met digital signage oplossingen. Zo kunnen berichten worden aangepast op basis van locatie van het kantoor, het tijdstip of andere aspecten. Dit zorgt dat je gerichte boodschappen kunt bieden aan klanten, afgestemd op hun behoeften en interesses.

3.    Zorg voor interactie

Interactie met de doelgroep kan op verschillende manieren worden behaald. Denk aan touchscreens, QR-codes, real-time informatie of sociale media. Touchscreens stimuleren klanten om actief betrokken te zijn bij het bedrijf, QR-codes doen dit ook. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om meer informatie weer te geven wanneer klanten ze scannen.

4.    Gebruik infotainment tijdens het wachten

Informatie en entertainment, een perfecte combinatie. Je kunt met infotainment namelijk informatieve content op een amuserende manier overbrengen aan de doelgroep. Aandacht van consumenten trekken én behouden wordt een steeds grotere uitdaging. Infotainment kan dan helpen om aandacht te trekken om vervolgens de boodschap over te brengen en de klantbeleving te verbeteren. Er zijn hiervoor diverse ‘widgets’ binnen onze software voor te gebruiken.

5.    Sfeer

Niets laat klanten je bedrijf beter kennen dan het proeven van de sfeer en de cultuur van het bedrijf. Digital signage oplossingen helpen je hierbij. Je kunt bijvoorbeeld werken aan je visuele branding, bijvoorbeeld met grafische aspecten of met sfeervolle beelden en video’s die het bedrijf weerspiegelen. Daarnaast kan je gebruik maken van testimonials om potentiële klanten een beeld te geven wat andere klanten van jouw bedrijf vinden. Ook kun je de content aanpassen worden op basis van thema’s of seizoenen, bijvoorbeeld met zomer, vakanties, kerst of andere feestdagen.

Wil je meer weten over digital signage oplossingen voor jouw kantoor?

AV Center Zuid biedt fullservice digital signage oplossingen aan. Van software tot hardware en beheer. Onze specialisten vertellen je graag mee over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Bekijk onze projecten om een beeld te krijgen van reeds geleverde oplossingen.

Wij beschikken over een breed assortiment producten en leveranciers van zowel hardware (LG, BenQ) als software (bijvoorbeeld ZetaDisplay en X-sign).

Leave a Reply